Subsidie aanvragen

Hulp met subsidie aanvragen

Er zijn verschillende reden te benoemen voor subsidie aanvragen. Een startende ondernemer die subsidie wil aanvragen of de aanvraag van subsidie bij zonnepanelen. Er kan namelijk zowel zakelijk als particulier subsidie worden aangevraagd met een bepaalde reden. Een subsidie aanvragen is namelijk een financiële steun in verschillende vormen. Er zijn echter enorm veel verschillende varianten van subsidies. Wellicht ook één waar je bijvoorbeeld nu al in aanmerking voor komt, maar het bestaan er niet van weet. Wij helpen jou als particulier of ondernemer gaar verder met subsidie aanvragen om het vervolgens allemaal zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen. Meer informatie? Lees dan hieronder verder.

pab administratie en belastingadvies

Hoe helpt Pab B.V.?

Bij Pab B.V. zijn we op de hoogte van de subsidies die er momenteel gelden in jouw gemeente en/of provincie. Het aanvragen van subsidie kan een langdurig en energierovend proces zijn. En zelfs dan ben je er nog niet zeker van dat het een succesvolle aanvraag wordt. De overheid kijkt namelijk steeds strenger naar subsidieaanvragen waardoor tegenwoordig alleen aanvragen van hoge kwaliteit als geldig worden erkent. In dat geval kan het verstandig zijn om een expert in subsidies als Pab B.V. in te schakelen. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke subsidies er voor jou interessant kunnen zijn én wat er wordt gevraagd in een subsidie aanvraag.

belastingadvies pab bv

Subsidie voor zonnepanelen

Zowel iemand met een eigen woning als kantoorpand kan kiezen voor zonnepanelen. Echter is de subsidie op zonnepanelen gestopt. Echter betekent dat niet dat je op zonnepanelen geen vergoeding kunt krijgen. De overheid helpt namelijk nog steeds, maar nu dus in de vorm van een btw-teruggave-regeling. Het goede nieuws daaraan is dat deze regeling ook nog voordeliger is dan de oude subsidie. Nu kun je denken: een btw-teruggave-regeling, maar ik heb helemaal geen onderneming?

Ook voor particulieren geldt dat ze geld kunnen terugvragen. Van een vergoeding is sprake als je van jouw energiebedrijf een bedrag betaald krijgt voor de door jou (via de zonnepanelen) aan jouw energiebedrijf geleverde stroom. In de praktijk wordt vaak de zogenoemde ‘saldering’ toegepast. Echter komt hier nog wel veel meer bij kijken. Daarom zijn wij er om hier samen naar te kijken en om alles goed te regelen. Op die manier kunt u dus ook als particulier profiteren. Uiteraard kunnen wij ondernemers ook begeleiden of adviseren met de btw-teruggave-regeling voor zonnepanelen.

belastingadvies pab bv

Subsidie voor ondernemers

Het aanvragen van subsidie is voor de gemiddelde ondernemer niet een dagelijkse taak. Een goede voorbereiding is bij het aanvragen van een subsidie het halve werk. Daar moet natuurlijk ook tijd en kennis voor zijn. Dat geldt ook voor het op tijd beginnen, want een subsidieaanvraag kan veel tijd kosten. Je kunt daarom ook bij ons terecht voor subsidieadvies bij één van onze adviseurs.

Wanneer je namelijk bijvoorbeeld zelf een interessante subsidie hebt gevonden kan het ook zo zijn dat niet alle subsidieregelingen worden uitgelegd. Een onderzoek naar welke bedrijfsactiviteiten die geschikt zijn voor subsidie is daarom ook erg belangrijk. Het kan namelijk ook voorkomen dat je als ondernemer pas geld krijgt nadat je het project hebt gedaan. Er zal dan eerst een bedrag voor gefinancierd moeten worden. Dat zijn enkele voorbeelden die kunnen voorkomen bij de aanvraag van subsidie. Heeft u zelf geen tijd om alles goed uit te zoeken voor een subsidieaanvraag. Wij helpen u er graag mee.

Subsidie aanvragen met hulp van Pab B.V.

Wij willen net als jou dat een subsidie aanvraag succesvol wordt behandeld. Voor het succesvol aanvragen van een subsidie is dan ook vaak hulp nodig van een specialist. Dit komt door de verschillende soorten subsidies die er zijn. Ook de overheid kijkt steeds strenger naar de subsidiebudgetten. Meestal worden alleen de top subsidie aanvragen als geldig erkend. Een juiste en professionele aanpak is daarom dus van groot belang. En dat kan soms veel tijd in beslag nemen.

Onze subsidieadviseurs zijn altijd op de hoogte van de regelingen bij subsidiegevers. Wij begeleiden en adviseren je daarom graag met betrekking tot subsidie aanvragen. Wil je graag meer informatie of is er een vraag? Twijfel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen of adviseren u dan graag persoonlijk verder.