Omzetbelasting

Waarom omzetbelasting?

Om het overzicht van je bedrijfsinkomsten en -uitgaven compleet te hebben, is het essentieel dat je ook inzicht hebt in de belastingen. Een van die belastingen is de omzetbelasting, ofwel de btw. Bij het doen van de boekhouding en het bepalen van de tarieven van je producten en diensten neem je de hoogte van de omzetbelasting mee. Hoe dat werkt en wat wij daar als adviesbureau in kunnen betekenen, dat lees je op deze pagina. Daarnaast kun je bij ons informatie opvragen over onder andere de inkomstenbelasting en de salarisadministratie. Dat geeft jou de gelegenheid de boekhouding van je bedrijf volledig op orde te krijgen en te houden.

Wat is omzetbelasting?

De omzetbelasting staat bij bedrijven en consumenten beter bekend als de btw, oftewel Belasting Toegevoegde Waarde. Over ieder product dat over de toonbank gaat of dienst die geleverd wordt moet de consument btw betalen. Deze omzetbelasting is vastgelegd volgens Europese richtlijnen en zit inbegrepen bij de prijs van jouw product of dienst. Met een vast percentage wordt de hoogte van de btw bepaald.

Dat betekent dat jij voor je onderneming rekening moet houden met de omzetbelasting. Als je tarieven voor bepaalde producten of diensten vaststelt en de btw daarin niet berekent, dan zal de netto omzet aanzienlijk lager uitvallen. Dat zijn geen verrassingen die je aan het eind van de maand wilt krijgen. Zorg er dus voor dat je goed op de hoogte bent van de actuele btw-tarieven die zijn vastgesteld voordat je een prijskaartje aan jouw product hangt. 

Advies bij omzetbelasting

Als je twijfels hebt over de juistheid van je prijsopgaven, dan is het raadzaam om deskundig advies op te vragen. Ga met een van onze belastingadviseurs om tafel die jou op basis van je gegevens verder kan helpen. Samen kijken we wat de huidige cijfers en actuele btw-gegevens zijn, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken.

Of je nu enkel een vraag hebt met betrekking tot de omzetbelasting, of dat je de volledige belastingadministratie uit handen wilt geven, bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor de boekhouding van je bedrijf of het maken van een jaarrekening staan wij met onze kennis en ervaring klaar om je te ontzorgen.

belastingadvies belastingen en toeslagen

Omzetbelasting bij Pekelder Administratie en Belastingadviesbureau

Maak gebruik van deskundige hulp bij het inzichtelijk krijgen van de omzetbelasting en het maken van ingewikkelde berekeningen. Die hulp vind je bij Pekelder Administratie en Belastingadviesbureau waar onze adviseurs klaarstaan om te helpen. Om te adviseren of om je de administratie uit handen te nemen, net waar jouw wensen liggen. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.