Vennootschapsbelasting

Waarom vennootschapsbelasting?

Heb je een eigen onderneming, dan ben je verantwoordelijk voor alles wat er aan financiën in en uit gaat. Ieder jaar stel je een nieuw plan op om je targets te behalen en de beoogde omzet te overtreffen. Om grove fouten en consequenties te voorkomen moet de bedrijfsadministratie goed gebeuren. De vennootschapsbelasting is daar onderdeel van. Wat de vennootschapsbelasting inhoudt en wanneer jij als bedrijf geacht wordt die te betalen, daarover lees je op deze pagina. Voor meer informatie of advies over deze en andere belastingvormen, kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. Zo ben je er zeker van dat je geen gegevens over het hoofd ziet en weet je waar je moet beginnen bij het doen van de aangifte.

Wat is vennootschapsbelasting?

Als je directeur bent van een besloten of naamloze vennootschap, dan dien je vennootschapsbelasting te betalen. Deze belasting heeft betrekking op de bedrijfsinkomsten en de hoogte wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld. Via de Belastingdienst kun je achterhalen wat de actuele tarieven zijn en hoeveel procent belasting je betaalt over een bepaalde winst.

Ook van verenigingen en stichtingen wordt verwacht dat ze vennootschapsbelasting moeten betalen over de winst die is gegenereerd. Ben je startende ondernemer of nauw betrokken bij de organisatie van de sportvereniging? Onderzoek dan wat de voorwaarden zijn om belasting te moeten betalen. Dit kan nog wel eens verschillen. Heb je bijvoorbeeld een eenmansbedrijf, dan betaal je inkomstenbelasting.

Hulp bij belastingaangifte

Het doen van aangifte over de vennootschapsbelasting en andere verplichte belastingen kost je veel tijd en energie. Tijd die je niet hebt en energie die je liever in andere bezigheden steekt. Het is goed te begrijpen dat je als ondernemer andere prioriteiten hebt die je eerst afhandelt voordat je je verdiept in de regelingen over de belasting.

Je kunt er ook voor kiezen om een externe partij in te schakelen die zich buigt over jouw bedrijfsinkomsten en de hoeveelheid vennootschapsbelasting die erover betaald moet worden. Wij werken met deskundige adviseurs die jarenlange ervaring hebben om jou te adviseren en volledig te ontzorgen in het doen van belastingaangifte.

belastingadvies belastingen en toeslagen

Vennootschapsbelasting bij Pekelder Administratie en Belastingadviesbureau

Maak gebruik van onze expertise en laat de belastingaangifte aan ons over. Als je de zaken zelfstandig wilt afhandelen staan wij klaar om je te adviseren over de vennootschapsbelasting. Ook voor andere bedrijfsverplichtingen als de boekhouding en salarisadministratie ben je bij Pekelder Administratie en Belastingadviesbureau aan het juiste adres op. Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden of maak meteen een afspraak.