Salarisadministratie

Salarisadministratie uitbesteden?

Heb je een onderneming met personeel? Dan betaal je doorgaans elke maand alle salarissen en dien je tevens ook de belastingdienst te betalen. Bij de meeste bedrijven en waarschijnlijk dus ook bij jou is dit de grootste maandelijkse uitgave. De berekeningen van de salarissen moeten daarom ook goed gebeuren. Dit is echter één van de moeilijkste dingen om te doen als werkgever. Daarom kiezen veel ondernemers voor salarisadministratie uitbesteden met de gedachte dat het werk in elk geval goed wordt uitgevoerd. Ook bij ons ben je aan het juiste adres voor loonadministratie uitbesteden en kun jij je focussen op dingen die voor jou minder saai en moeilijk zijn. Meer weten over salarisadministratie uitbesteden? Lees dan hieronder verder.

Wat is salarisadministratie precies?

Salarisadministratie of loonadministratie is heel simpel gezegd het proces van het betalen van je werknemer of werknemers en het inhouden van het juiste bedrag aan loonheffing. Er zijn een aantal werkzaamheden die komen kijken bij het doen van de salarisadministratie. Om te beginnen het bepalen van het netto bedrag dat je aan de werknemers moet overmaken. Daarnaast de bepaling van hoeveel loonheffingen er afgedragen moet worden aan de Belastingdienst. Ook is het natuurlijk belangrijk dat iedereen op tijd zijn of haar loonstrookje krijgt.

Tot slot het op tijd doen van loonaangifte en natuurlijk het uitbetalen van het juiste bedrag. Echter dien je met die taken ook nog rekening te houden met eventuele pensioen- en CAO-regels. Oftewel: er zijn veel belangrijke dingen waar rekening mee gehouden moet worden en die tevens ook goed moeten gebeuren. Wij begrijpen dat dit voor jou als werkgever lastig is om de tijd en concentratie te vinden om dit alles goed uit te werken. Het is daarom ook mogelijk om te kiezen voor salarisadministratie uitbesteden. Hierdoor heb jij meer tijd voor andere dingen.

pab administratie en belastingadvies

Het is niet alleen de loonadministratie

Voor veel ondernemingen zijn werknemers het allerbelangrijkste binnen de organisatie. Zonder werknemers kunnen bepaalde taken namelijk niet uitgevoerd worden. Een onderneming blijft vaak draaiende door de werknemers die er werkzaam zijn. Het is belangrijk om te denken dat werk meer is dan alleen zakelijk. Iedereen binnen de onderneming heeft namelijk een bepaalde rol en taak om een bedrijf te laten groeien. Tevens spelen werknemers ook een belangrijke rol tegenover klanten. Ook zij houden klanten tevreden. De loonadministratie daarom goed op orde hebben is van groot belang.

Salarisadministratie uitbesteden aan Pab B.V.

Zie jij door de bomen het bos niet meer bij de salarisadministratie? Dan kun je kiezen voor salarisadministratie uitbesteden. De voordelen daarvan? Je kunt veel tijd en geld besparen. Tevens hoef je ook niet een interne opgeleide salarisadministratiemedewerkers aan te nemen. Of het aanschaffen van softwarepakketten voor salarisadministratie. Echter is het allergrootste voordeel dat de complexiteit van salarisverwerking bespaart blijft voor ondernemers. Zo kunnen zij zich op andere zaken richten, die relevant zijn voor het doorgroeien van het bedrijf.

Wil je graag meer informatie over salarisadministratie uitbesteden of heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.