Toeslagen

Recht op toeslagen?

Voor de betaling van je huurwoning of bij de opvoeding van je kinderen biedt de overheid je een steun in de rug. Gelukkig hoef je niet alleen maar belastingen te betalen, maar heb je in sommige gevallen ook recht op toeslagen. Dit verschilt per huishouden en is afhankelijk van diverse factoren, die bovendien veranderlijk zijn. Of je recht hebt op een bepaalde toeslag is vaak gemakkelijk te bepalen. Ingewikkelder wordt het om te berekenen hoeveel toeslag je mag ontvangen. Want ontvang je te veel, dan loop je het risico dat je later terug moet betalen. Laat je daarom adviseren zodat je zeker weet dat je niks misloopt of juist te veel krijgt.

Welke toeslagen zijn er?

De toeslagen waar we in Nederland recht op hebben, ondersteunen ons in het bekostigen van vaste lasten. Met zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag hebben we meer ruimte om maandelijkse kosten te dekken. De huur van je huis is al hoog en stijgt ieder jaar opnieuw. En om rond te kunnen komen ben je genoodzaakt als beide ouders te werken en je kind naar de opvang te brengen.

Het ontvangen van deze toeslagen is dan meer dan welkom. Maar om ervoor te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt en tegelijk niet te veel binnenkrijgt, is het belangrijk precies in kaart te brengen wat je financiële situatie is. Of je toeslag mag ontvangen is onder andere afhankelijk van je inkomen en de hoogte van je vaste lasten.

Advies over toeslagen

Kom je er net achter dat je onvoldoende toeslagen hebt ontvangen? Of wil je niet het risico lopen dat je te veel hebt gekregen wat je op later termijn moet terugbetalen? Haal alle twijfels en vragen weg door je deskundig te laten adviseren. We helpen je graag de situatie te verduidelijken en ervoor te zorgen dat je precies krijgt waar je recht op hebt.

Informeer ons over jouw persoonlijke situatie, zodat we je nauwkeurig kunnen vertellen welke toeslagen je mag krijgen. En we maken graag het plaatje compleet door je ook advies te geven over het betalen van belastingen. Met onze advies en begeleiding kom je nooit meer voor onaangename verrassingen te staan.

belastingadvies belastingen en toeslagen

Hulp bij toeslagen van Pekelder Administratie en Belastingadviesbureau

Wil je advies bij het aanvragen van toeslagen? Of wil je het berekenen van de toeslagen uit handen geven? Laat onze deskundige adviseurs het werk voor je doen, zodat je een betrouwbaar en volledig overzicht ontvangt. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor advies over toeslagen en belastingen.